Rita Ora është frymëzuar vazhdimisht nga gratë e forta në jetën e saj, pasi thotë se gratë e forta si nëna dhe motra e saj e shtyjnë atë të jetë versioni më i mirë  i vetvetes.

Unë vij nga një familje me gra frymëzuese. Nëna dhe motra ime më kanë mbështetur nëpër gjithçka, dhe gjithmonë më shtyjnë të jem versioni më i mirë i vetvetes. Unë jam frymëzuar vazhdimisht nga sa e vështirë ata punojnë dhe përpjekja që ato kanë për të jetuar jetën në maksimum! ”

Rita gjithashtu pranoi statusin e saj si rol model, tha se dëshiron që industria e muzikës të shndërrohet në  më gjithëpërfshirëse , sepse beson se ka shumë zëra që kanë shkuar të padëgjuar .

Duke folur për InStyle Meksikë, ajo shtoi: ” Unë do të thoja që industria patjetër që duhet të punojë për të qenë më gjithëpërfshirës. Temat emocionale të muzikës janë universale, dhe të gjithë kanë një histori të rëndësishme për të treguar. Ka shumë zëra që kanë shkuar të padëgjuar dhe ata duhet të kenë qasje në një platformë më të madhe.”, përcjell portali rtv21.tv

” Kjo nuk është vetëm një kohë që industria e argëtimit të ndryshojë, por për të gjithë botën të fillojë të bëjë ndryshime për të qenë më gjithëpërfshirës. ”

Ndërkohë, Rita kohët e fundit dha deklarata bomastike duke thënë se gratë shpesh mund të bëhen që të ndjehen sikur nuk janë më vajza e freskët në skenë  kur ato plaken.

Ajo shoti : ” Problemi është që pasiguria të vihet mbi ju përmes komenteve që keni lexuar ndër vite. Ju filloni të mendoni, ‘Unë nuk jam aq e re sa kam qenë dikur. Unë nuk jam vajza e freskët në skenën që dikur isha.”

” Unë mund të them me krenari, ‘Po – unë përdor pamjen time sepse jam shumë e rehatshme në lëkurën time dhe më pëlqen trupi im’, por kjo u jep njerëzve një mundësi për të thënë, ‘Oh, mirë – po plakeni’ . Unë qëndroj në këmbë për këto vajza sepse mosha me të vërtetë nuk ka rëndësi – J. Lo pati hitin e saj të parë në të tridhjetat. ”

Këngëtarja ’mendon se obsesioni rreth moshës është gjithashtu një çështje seksiste. Ajo shtoi: ” Burrat nuk pyeten sa vjeç janë gjatë gjithë kohës! ”/21Media