Një postim i Leonardo DiCaprios në mbështetje të iniciativës për shpëtimin e lumit Vjosa dhe shndërrimin e tij në një Park Kombëtar, ka bërë bujë të madhe në rrjetet sociale.

Aktivisti i njohur i ambientit qe një kohë të gjatë është përfshirë në kauzën për mbrojtjen e këtij lumi, ndërsa së fundmi ai iu referua një deklarimi të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, se është pro krijimit të një Parku Kombëtar në Vjosë dhe se hidrocentralet nuk do të ndërtohen.

“Kjo do të ishte një arritje e madhe për Shqipërinë dhe pjesën tjetër të Evropës dhe parku do të bëhej një shembull për Strategjinë e Biodiversitetit brenda kornizës së Marrëveshjes së Gjelbër”, ka shkruar mes tjerash DiCaprio.

“Kjo do të ishte një arritje e madhe për Shqipërinë dhe pjesën tjetër të Evropës dhe parku do të bëhej një shembull për Strategjinë e Biodiversitetit brenda kornizës së Marrëveshjes së Gjelbër”, ka shkruar mes tjerash DiCaprio.