Këngëtarja e famshme shqiptare, Rita Ora, përmes një video në llogarinë e saj “Instagram” ka reaguar kundër racizmit.

Artistja 29 vjeçare publikoi një video të realizuar në vitin 1994 kur ajo ishte refugjate nga Kosova në Mbretërinë e Bashkuar, shkruan rtv21.tv.

“Kur prindërit e mi vendosën të transferohen në Angli nga Kosova ishte e vështirë. Mbaj mend që duhej të shihja dhe të dëshmoja disa gjëra vetëm kështu që unë të mund të futesha brenda, vetëm në mënyrë që vajza refugjate të mund të bashkëpunonte me vajzat në lojën me litar në sheshin e lojërave (kjo është ajo që kam përdorur për të thirrur atë!), Por kur isha në atë park isha e lirë. Racizmi, si trajtohen emigrantët, refugjatët! Ne nuk mund të justifikohemi nga ngjyra e lëkurës sonë ose nga jemi, ne jemi një race”, ka shkruar ndër të tjerash Rita Ora.

Në këtë video shfqet Rita teksa endet në park dhe ndjek pëllumbat.

 

View this post on Instagram

 

Hi guys. I guess the reason for this post is to show you guys when I was little in the summer of July 1994. I guess I just felt free watching this and wanted to share. Why did I love the camera so much! Even as a kid! I hope this makes you smile, just watching a life of a young carefree kid. This is what everyone deserves, a chance to have a good life and an opportunity to be happy. The simple things of feeling safe going to a park eating an ice cream BEING A CAREFREE KID. Those are the memories we cherish. These are the moments that build us to who we become as adults. Let’s give people an incredible environment to be a kid in and grow in. When my parents decided to move to England from Kosovo it was hard. I remember I had to see and witness certain things just so I could fit in, just so the refugee girl can cooperate with the girls in the skipping rope game in the playground (that’s what I used to call it!), but when I was in that park I was free. Racism, how immigrants and refugees are treated! We can’t be justified by the colour of our skin or where we are from, we are one race. The human race. Anyway I love you guys, that’s just my 2 cents. I hope you smile today. Give kids a place to feel free in. Thank you. Yours forever Rita. ❤️

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

“Përshëndetje djema. Unë mendoj se arsyeja e këtij postimi është t’ju tregoj juve kur isha e vogël verën e korrikut 1994. Unë mendoj se thjesht u ndjeva e lirë duke parë këtë dhe doja ta ndaja. Pse e kam dashur aq shumë kamerën! Edhe si fëmijë! Shpresoj se kjo ju bën të buzëqeshni, thjesht shikoni një jetë të një fëmije pa kujdes. Kjo është ajo që të gjithë e meritojnë, e bardhë, e zezë, portokalli, e gjelbër, çdo ngjyrë që i vini emrin! Një refugjat, një shans për të pasur një jetë të mirë dhe një mundësi për të qenë të lumtur. Gjërat e thjeshta të të ndjerit i sigurt duke shkuar në një park dhe duke ngrënë një akullore, duke qenë një fëmijë i lirë. Këto janë kujtimet që ne i vlerësojmë. Ky është momenti që na ndërton neve që bëhemi të rritur, le t’iu japim njerëzve një mjedis të jashtëzakonshëm për të qenë fëmijë brenda dhe të rriten. Kur prindërit e mi vendosën të transferohen në Angli nga Kosova ishte e vështirë. Mbaj mend që duhej të shihja dhe të dëshmoja disa gjëra vetëm kështu që unë të mund të futesha brenda, vetëm në mënyrë që vajza refugjate të mund të bashkëpunonte me vajzat në lojën me litar në sheshin e lojërave (kjo është ajo që kam përdorur për të thirrur atë!), Por kur isha në atë park isha e lirë. Racizmi, si trajtohen emigrantët, refugjatët! Ne nuk mund të justifikohemi nga ngjyra e lëkurës sonë ose nga jemi, ne jemi një racë. Raca njerëzore. Sidoqoftë ju dua juve djem që jeni dy më të vlefshmit e mi. Shpresoj të buzëqeshni sot. Jepuni fëmijëve një vend ku të ndjehen të lirë. Faleminderit. E juaja përgjithmonë Rita”, ka shkruar Rita Ora./21Media