Një ndalim i takimeve të familjeve të ndryshme do të vendoset midis kufizimeve të mëtejshme për veriun e Anglisë pas një rritjeje të rasteve të koronavirusit.

Do të jetë e paligjshme të takoheni në mjedise të tilla si pub-et dhe restorantet, në rajonin e qytetit të Liverpool, Warrington, Hartlepool dhe Middlesbrough, përcjell portali rtv21.tv

Sekretari i Shëndetësisë Matt Hancock u tha deputetëve se ai donte që rregullat të qëndronin në vend për “një kohë sa më të shkurtër të jetë e mundur”.

Ai gjithashtu “rekomandoi kundër të gjitha përzierjeve shoqërore midis familjeve”.

Njerëzit gjithashtu duhet:

Mos merrni pjesë në ngjarje sportive amatore si spektatorë

Vizitoni shtëpitë e kujdesit vetëm në rrethana të jashtëzakonshme

Përmbajuni udhëzimeve kundër të gjitha, përveç udhëtimeve thelbësore, përfshirë shkollën dhe punën

Hancock i tha Dhomës së Komuneve: “Më parë këtë javë ne sollëm masa të mëtejshme në veri-lindje, megjithatë në pjesë të Teesside dhe veri-perëndim të Anglisë rastet vazhdojnë të rriten shpejt”.

Kryetari i Bashkisë së Middlesbrough Andy Preston postoi në Twitter rregullat e reja, të cilat ai nuk i pranoi, ishin “të papranueshme” dhe të bazuara në “injorancë”.

Ai tha: “Ne u përpoqëm të komunikonim me qeverinë por ata nuk dëgjuan.

“Ata po vendosin kufizime që [do] të dëmtojnë punën dhe shëndetin mendor.”

Hancock tha se 7 milionë fonde do të sigurohen për të mbështetur zonat e prekura.

“Unë e di që rregullat individuale janë sfiduese, por ato janë të nevojshme dhe ka shenja të hershme që ato po funksionojnë,” shtoi Z. Hancock./21Media