Rregulla interesante

Rregulla interesante

Të jesh pjesë e familjes mbretërore nuk është edhe e lehtë, pasiqë ka disa rregulla interesante, të cila kanë histori histori shekullore.

Më poshtë mund t’i shihni disa disa rituale interesante që janë ndjekur nga familja mbretërore britanike për shumë vite.

Të paktën 2 fëmijë

Tradicionalisht, familjet mbretërore nuk kanë më pak se 2 fëmijë dhe kjo traditë tashmë është 60 vjeçare. Një çift është i mirëpritur të ketë 3 ose 4 fëmijë.

Një veshje e zezë

Të gjithë anëtarët e familjes mbretërore gjithmonë duhettë marrin me vete një veshje të zezë, pavarësisht nga moti. E zeza përdoret vetëm për zi dhe nuk mund të përdoret për ngjarje të tjera zyrtare.

Rrobat e fëmijëve

Një rregull i veçantë ekziston në lidhje me rrobat e fëmijëve: pantallonat mund të vishen vetëm nga të rriturit. Kjo është arsyeja pse fëmijët veshin vetëm pantallona të shkurtra, pavarësisht nga koha e vitit. Ky kod i veshjes duhet të ndiqet deri në moshën 8 vjeçare.

Lajmi për lindjen e një fëmije

Është e zakonshme të informohet publiku se një fëmijë ka lindur në një mënyrë të dashur nga të gjithë. Pranë pallatit, një pllakatë vendoset me një shënim që tregon kohën e lindjes dhe gjininë e foshnjës.

4 emra

Fëmijët mbretërorë mund të kenë deri në 4 emra, por nuk kanë mbiemra. Nëse kërkohet, titulli i tyre kryen këtë funksion. Princ George, për shembull, përdor mbiemrin Kembrixh në shkollën e tij.

Pagëzimi i të sapolindurve

Pagëzimi është ngjarja e parë zyrtare publike në jetën e të sapolindurve. Mediat janë, natyrisht, të ndaluara për të marrë pjesë në ngjarje të tilla. Foshnjat pagëzohen nga kreu i kishës angleze ose në Buckingham Palace ose në një kishë të zgjedhur nga prindërit. /21Media