Të martën, India ndërmori sulme ajrore ndaj militantëve në Pakistan

Të martën, India ndërmori sulme ajrore ndaj militantëve në Pakistan

Ushtria pakistaneze ka rrëzuar dy avionë të Forcave Ajrore të Indisë në hapësirën e Kashmirit si dhe kanë arrestuar një prej pilotëve.

BBC ka cituar zëdhënësin e ushtrisë pakistaneze, Maj Gen Asif Ghafoor, që ka deklaruar se njëri nga avionët është rrëzuar në pjesën që kontrollohet nga Pakistani, ndërsa tjetri në pjesën që kontrollohet nga India.

Të martën, India ka ndërmarrë sulme ajrore ndaj militantëve në Pakistan.

Tensionet mes Indisë dhe Pakistanit janë rritur ndjeshëm pasi një sulmi ndaj forcave indiane në Kashmir nga militantë pakistanezë.