Honda u rrit me 17.8% në tremujorin e fundit

Honda u rrit me 17.8% në tremujorin e fundit

 

Profiti i kompanisë japoneze të automobilave Honda u rrit me 17.8 për qind në tremujorin e fundit për shkak të shitjeve të fuqishme të veturave në Amerikën e Veriut dhe motorëve në Azi.

Honda fitoi 244.3 miliardë jen ose 2.2 miliardë dollarë në prill-qershor nga 207.3 miliardë jen në të njëjtin tremujor të vitit të kaluar, ndërsa shitjet u rritën 8.3 për qind.

Honda e rriti profitin e saj nga larg, për 8% për fund të vitit, nga marsi në 615 miliardë jen. Kjo do të ishte rënie 42%, nga viti i kaluar.