Drejtoresha e Rrjetit të Grave të Kosovës, Igballe Rugova në emisionin “Bon Bon” në RTV21, tha se ka ardhur koha që të paditet qeveria për mos zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore.

“Unë mendoj që ka ardhur koha që reagimi nuk është e mjaftueshëm, ka ardhur koha që ne si rrjet me paditë qeverinë që po e shkelin ligjin.”, tha ajo.

Ndërsa, u shpreh se në vitet e 90-ta ka nuk ka pasur dallime gjinore dhe se kanë punuar bashkë burra e gra.  Sipas Rugovës dallimet janë vë në pah pas luftës me ardhjen e UNMIK dhe liderëve të vendit./21Media