Rusia nuk do të jetë më pjesë e Këshillit të Evropës

 

Rusia është larguar nga Këshilli i Evropës, organizata kryesore për të drejtat e njeriut, ka thënë Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë.

Në një deklaratë, nga ministria kanë thënë se shtetet e Bashkimit Evropian dhe NATO-s ishin “jomiqësore ndaj Rusisë”, duke i akuzuar ata për keqpërdorim të shumicës së tyre në komitetin e ministrave të këshillit, shkruan BBC, përcjell rtv21.tv

Ministria ruse pretendoi se këto shtete “vazhdojnë politikën e tyre të shkatërrimit të Këshillit të Evropës dhe hapësirës së përbashkët humanitare dhe ligjore në Evropë”.

“Rusia nuk ka ndërmend të tolerojë këto veprime minuese të kryera nga Perëndimi kolektiv në mënyrë që të imponojë një “rend të bazuar në rregulla” për të zëvendësuar legjislacionin ndërkombëtar të shkelur nga SHBA dhe satelitët e saj”, vazhdoi deklarata.

Këshilli i Evropës është organi më i vjetër politik i Evropës dhe synon të mbrojë të drejtat e njeriut, demokracinë dhe sundimin e ligjit në të gjithë kontinentin./21Media

Artikujt e ngjajshem

Back to top button