Dredhëzat janë shumë të shijshme dhe mund të konsumohen në kombinime të ndryshme

Dredhëzat janë shumë të shijshme dhe mund të konsumohen në kombinime të ndryshme

Ato janë të dobishme për imunitet dhe përmbajnë një numër të madh vitaminash, por shumë nuk janë të sigurt se cila është doza e tyre konsumuese në baza ditore.

Dredhëzat përmbajnë 60 gramë vitaminë C dhe polifenolët bioaktivë që janë antioksidues të fuqishëm. Ato rekomandohen për fëmijët dhe të rriturit që vuajnë nga anemia dhe përmbajnë acid folik, vitaminë E, provitaminë A, vitaminë B, si dhe minerale, mangan, hekur, kalcium dhe magnez.

Megjithëse është një trajtim i përsosur dhe freskim në ditët e nxehta të verës, është e nevojshme t’i kushtohet vëmendje shumës që hamë, sidomos kur është fjala për fëmijët më të vegjël, të cilët mund të kenë alergji ndaj dredhëzave.

Dredhëzat nuk rekomandohet për njerëzit që kanë probleme me mbipeshën. Doza e përsosur është një gotë dredhëza në ditë, dhe sasi më të mëdha mund të shkaktojnë probleme të tretjes.