Fëmijët mbi një vjeç kanë nevojë për më pak se dy gramë në ditë

Fëmijët mbi një vjeç kanë nevojë për më pak se dy gramë në ditë

Mjekët thonë se foshnjet nuk kanë nevojë të konsumojnë ushqim me kripë derisa të mbushin një vjet.

Në gjashtë muajt e parë, foshnja ka nevojë vetëm për një gram kripë në ditë, duke marrë përmes qumështit. Ky rregull duhet të mbahet deri në ditëlindjen e parë.

Fëmijët mbi një vjeç kanë nevojë pak më pak se dy gramë kripë në ditë.

Për t’i ndjekur këto rregulla ju duhet të:

– Kufizoni ushqimet e kripura në menynë e foshnjës.

– Mos shtoni kripë gjatë gatimit ose duke shërbyer një vakt.

– Kufizo ushqimin, si enët e ngrira, pitet, biskota, pica, djathë.

– Një zgjedhje e mirë është ushqimi i dedikuar për fëmijët, pasi përmban sasi optimale të të gjitha shtojcave.

– Foshnjave nuk duhet t’iu ofrohet ushqim për të rritur, siç janë produktet e mishit.

– Frutat, perimet, peshqit, vezët dhe qumështi i përkasin një grupi të ushqimeve me kripë të ulët. Orizi dhe makarona, gjithashtu, nuk kanë shumë kripë dhe janë të përshtatshme për fëmijë.