Se sa është e arsyeshme të vendosen shumë stenda në zemër, flet mjeku

Se sa është e arsyeshme të vendosen shumë stenda në zemër, flet mjeku

Në kuadër të programit të mëngjesit “Për Ditë të Mbarë”, temë diskutimi ishte “Infarkti i zemrës”. Për të diskutuar rreth kësaj teme i ftuar ishte Dr.Lulzim Brovina, internist-kardiolog.

Stendat vendosen aq sa ka nevojë aq sa ka ngushtime dhe numri nuk është kriter për kufizimin e vendosjes së stendave, shkruan rtv21.tv

Doktori tha se ka pacientë të cilët vendosin stendën pas disa viteve mund të vendosin edhe stenda të tjera. Ai tha se me avancimin e kirurgjisë intervente sot shkenca po shkon me sa më pak ndërhyrje invazive kjo pasi siç tha ai vdekjet janë më të ulta.

Ndryshe, infarkt quhet vdekja e një pjese të musukulit të zemrës e cila ndodh për shkak të mbylljes së enës përgjegjëse./21Media