Në këtë intervistë të shkurtër, filozofi i njohur francez i ekzistencializmit Jean-Paul Sartre flet për nocionin dhe rolin e intelektualit në shoqëri sipas pikëpamjeve të tij. Sartre bën ndarjen mes intelektualit të para dhe pas vitit ’68, respektivisht para dhe pas protestave studentore që vërshuan rrugët e Parisit.