Scholz për 2024: Duhet të jemi gati për kompromise dhe ndryshime

Duke pasur parasysh krizat dhe konfliktet e shumta, kancelari gjerman, Olaf Scholz bën thirrje për më shumë gatishmëri për ndryshim dhe kompromis. Megjithatë, askush nuk duhet të ketë frikë nga e ardhmja, tha ai në fjalimin për Vitin e Ri.

Lideri i Gjermanisë është optimist kur bëhet fjalë nëse shteti gjerman është në gjendje të përballojë sfidat e kësaj kohe.

“Ne mund të përballemi mirë me erërat që nuk na fryjnë në shpinë”, tha politikani i SPD në fjalimin tradicional televiziv të fundvitit.

Duke i njohur mungesat, ku kemi nevojë për të gjithë, nga një shkencëtar deri te një kujdestar, një polic, si dhe një dorëzues paketash, një pensionist dhe një praktikant, siç tha kancelari, kjo ngjall forcë.

Back to top button