Kjo ndërtesë zë 400 mijë metra katror

Kjo ndërtesë zë 400 mijë metra katror

Xhamia më e madhe e Afrikës së shpejti do të hapet në kryeqytetin e Algjerisë.

Ndërtimi është marrë përsipër nga Kompania Shtetërore e Ndërtimit të Kinës.

Në njoftimin e bërë nga Bashkësia islamee Kosovës, thuhet se kjo ndërtesë zë 400 mijë metra katror përveç kupolës masive, xhamia ka dhe minaren më të lartë në botë, 265 metra.

Kostoja u vlerësua fillimisht 1.3 miliardë, por sot ka shkuar deri në 2 miliardë dollar.

Thekësohet se kjo xhami do të thyej rekodrin e xhamisë në Marok, që deri më sot mbante rekordin për xhaminë më të madhe në Afrikë. /21Media