Është e vështirë të befasosh një udhëtar me përvojë, por ka ende disa gjëra që ndoshta nuk i keni menduar kurrë. Në vazdhim u sjellim disa sekrete që dihen vetëm për punonjësit e aeroportit dhe udhëtarët më kuriozë.

Grepa në krahë

Në shumicën e aeroplanëve, për të përdorur një rrëshqitje të daljes emergjente, udhëtarët duhet të shkelin në një krah të butë dhe të rrëshqitshëm. Për ta bërë më të lehtë, u krijua një goditje e veçantë: përmes saj drejtohet një litar sigurie, me një skaj të bashkangjitur në derë dhe tjetrin të lidhur me krahun në bazën e rrëshqitësit. Mbajtja e litarit, udhëtarët mund të evakuohen në mënyrë të sigurt.

Një sëpatë në kabinë

Sipas ligjeve të shumë vendeve (të tilla si SHBA), sëpata është një pjesë e pajisjeve të urgjencës dhe duhet të ruhet në kabinë. Një sëpatë mund të ndihmojë të përmbajë një zjarr, të hapë një derë të mbërthyer, apo edhe të hakojë një të re – ka shenja në aeroplanë që tregojnë vendin më të mirë për të bërë një dalje emergjence.

Një vrimë në dritare
Dritaret e aeroplanit kanë 3 copa xhami: e jashtmja mban presionin larg, e brendshme merret me dëmtime nga brenda, dhe e mesmja, në të cilën është bërë vrima, rregullon rrjedhën e ajrit. Hapësira ndihmon në ekuilibrimin e ndryshimit të presionit dhe parandalon lagështinë nga kondensimi midis paneleve të xhamit.

Një njësi ndihmëse e energjisë

Kur hipim në aeroplan, gjithmonë dëgjojmë një zhurmë edhe pse motorët nuk po punojnë akoma. Shkaktohet nga një APU që siguron energji për sistemet ndërsa motorët janë jashtë. Po ashtu ndez motorët. Një njësi e tillë e energjisë është e dobishme edhe në terminalet e pajisura dobët, ku mirëmbajtja e duhur nuk është në dispozicion.
7. Shërbimi i sigurisë ajrore
Marshallët ajror fluturojnë në mënyrë të fshehtë dhe mund të qetësojnë një ngatërrestar ose edhe të çarmatosin një terrorist. SHBA, Franca, Kanada dhe vendet e tjera kanë Shërbimet e tyre të sigurisë Ajrore, dhe madje ka edhe një film për punën e tyre.

Ndarjet e pushimit të ekuipazhit

Disa aeroplanë kanë dhoma të vogla të fshehura për ekuipazhin e kabinës ku ata mund të pushojnë gjatë fluturimeve të gjata. Këto CRC nuk janë veçanërisht të rehatshme: ju mund të zvarriteni vetëm atje, por mund të shtriheni për pak kohë dhe të pushoni.

Dorezat nga dyert e urgjencës

Këto doreza janë bërë para së gjithash që shoqëruesit e fluturimit të mbajnë në rast paniku në bord, në mënyrë që ata të mos largohen nga avioni nga pasagjerët që nxitojnë për në dalje.

Sistemi i kondicionimit të ajrit

A keni menduar ndonjëherë se nga vjen ajri që ne thithim në bord? Në të vërtetë është duke u gjakosur nga një fazë kompresori e secilës turbinë motorike. Kjo është mbase ajo që shërbeu për të ushqyer një bestytni se ajri i aeroplanit është i ndyrë. Sidoqoftë, nuk ka pse të shqetësoheni: ajri filtrohet dhe ftohet së pari, dhe filtrat, në fakt, mbajnë deri në 95% të baktereve.

Një lopatë Cooper

Kjo pajisje u shfaq në aeroplan pas një krimi të pazgjidhur të kryer nga Dan Cooper: ai rrëmbeu një aeroplan pasagjerësh, mori një shpërblim dhe shpëtoi me parashutë. Që nga ajo kohë, të gjithë avionët e Boeing dhe Airbus janë pajisur me një tufë Cooper: një pajisje që nuk i lë dyert të hapen në mes të fluturimit.

Trekëndëshi i zi

Me siguri i keni vërejtur ato trekëndëshat e vegjël të zinj në bordin e disa aeroplanëve. Siç thotë një kapiten i Airbus A320, ato shënojnë vendet nga ku mund të shihen krahët. Mund të kërkohet një ekzaminim vizual nëse pilotët kanë dyshime në lidhje me pozicionet e flapave dhe treguesit nuk janë në rregull. Për fat të mirë, ky është një rast i rrallë.

Hape derën e tualetit

Nëse fëmija juaj bllokohet aksidentalisht në banjën e aeroplanit, për të zhbllokuar derën nga jashtë, ngrini shenjën “LAVATORY” dhe rrëshqisni çelësin në pozicionin e zhbllokuar.