Sipas shkencëtarëve, ekzistojnë zakone që i bëjnë individët më rezistues ndaj sëmundjeve

Sipas shkencëtarëve, ekzistojnë zakone që i bëjnë individët më rezistues ndaj sëmundjeve

Përveç preferencës biologjike, disa zakone jetësore janë ato që bëjnë ndryshimin midis njerëzve më të dobët dhe atyre me imunitet të fortë.

Shkencëtarët kanë rishikuar një seri studimesh mbi temën e imunitetit dhe zbuluan se ekzistojnë patjetër zakone që i bëjnë individët më rezistues ndaj sëmundjeve.

Këto janë disa prej tyre:

Kanë zakone të rregullta higjienike të larjes së duarve

Rregullisht bëjnë ushtrime dhe lëvizin

Përballojnë mirë stresin, përkatësisht e ‘refuzojnë” haptas

Flenë të paktën shtatë orë në ditë

Konsumojnë ushqime të ndryshme

Nuk iu shmangen pijeve të ftohta dhe ndryshimit të temperaturave

Rregullisht shoqërohen me të tjerët

Marrin ushqim të pasur me vitaminë B

Konsumojnë alkool në sasi të moderuar

Bëjnë dush në ujë të vakët.