Ministri i Drejtësisë, Selim Selimi dhe Kryesuesi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës, Skender Çoçaj, sot zhvilluan një takim konstruktiv, në të cilin u diskutua për situatën aktuale në sistemin gjyqësor, procesin e reformimit dhe funksionimit efektiv të këtij sistemi të drejtësisë.

Selimi, siç njoftoi ministria, tha se forcimi i pavarësisë, transparencës dhe llogaridhënies së prokurorëve dhe gjyqtarëve, forcon njëherit edhe përgjegjësinë dhe performancës e tyre në ushtrimin e detyrës.

“Si ministër i drejtësisë, ju garantoj mbështetjen time në fuqizimin e të gjitha niveleve të gjykatave, pavarësimin e tyre, duke u siguruar për profesionalizëm të lartë, integritet dhe angazhimin e sa më shumë kapaciteteve profesionale të fushës”, tha Selimi.

“Gjatë takimit, po ashtu është diskutuar për themelimin e Gjykatës Komerciale si dhe për rritjen e kapaciteteve të Dhomës së Posaçme të Gjykatës Supreme, me ç’rast ministri Selimi tha se zgjidhja e rasteve në këtë departament do t’i ipte impuls të madh ekonomik Kosovës.”, u bë e ditur në komunikatën e ministrisë.

Në anën tjetër, kryesuesi Çoçaj falënderoi ministrin për bashkëpunimin e ofruar dhe njëherit e siguroi se mbeten të përkushtuar në avancimin e mëtejmë të agjendës për funksionimin e sundimit të ligjit në Kosovë./21Media