Një sfidë për të gjithë adoleshentët e mërzitur

Një sfidë për të gjithë adoleshentët e mërzitur

Sfidat virale zakonisht përfaqësojnë momente qesharake ose ikonike por ka një lëvizje të re virale që ka marrë qëllimin e të cilave nuk është të argëtojë – por për të ndihmuar në shpëtimin e planetit Tokë.

1.3 miliardë ton mbeturina shtëpiake prodhohen në vit dhe vetëm 258-368 milionë ton përfundojnë në 50 venddepozitat më të mëdha dhe miliona ton mbeten në oqean, prej të cilave 80% vijnë nga mbeturinat kontinentale, transmeton rtv21.tv.

E pra, etiketimet #trashtag kërkon që të gjithë të futen në aksion. Njerëzit sfidohen të marrin fotografinë e mëparshme të një zone që ka nevojë për pastrim intensive të plehrave, e ndjekur nga një foto tjetër e zonës së pastruar.

Hashtag shpërtheu në mediat sociale pasi një përdorues vendosi një fotografi që kishte përfunduar sfidën, me titullin: “Këtu është një sfidë për të gjithë adoleshentët e mërzitur”./21Media