Në stinën e verës një nga frutat më të preferuar është shalqiri

Në stinën e verës një nga frutat më të preferuar është shalqiri

Ky frur veror rritet me shumicë në vendin tonë, dhe ka një çmim të përballueshëm për këdo, por përveç shijes së mirë që ka ky frut, e keni menduar ndonjëherë se ai ka edhe shumë dobi për fëmijët tuaj?

Më poshtë do t’ju rendisim disa arsye se pse duhet që fëmija juaj të konsumojë sa më shumë nga ky frut.

1.Siguron një dehidratim të mirë duke balancuar nivelin e ujit në organizëm.

2. Përforcon shëndetin e zemrës dhe ul rrezikun e shfaqjes së astmës.

3. Vitamina C që përmban ky frut forcon sistemin imunitar.

4. Prania e vitaminës A tek ky frut ndihmon në shëndetin e syve, duke i mbrojtur nga sëmundjet.

5. Zhvillon kockat pasi përmban kalçium dhe magnez.

6. Ka sasi të konsiderueshmetë vitaminës B (B kompleks), që ndihmon në sistemin nervor, qelizat e kuqe të gjakut, rregullimin e karbohidrateve, etj.

7. Ndikon në tretje, pasi ka sasi të mëdha të fibrave.