Presidenti i Bundestagut gjerman i ka dërguar një letër Kadri Veselit

Presidenti i Bundestagut gjerman i ka dërguar një letër Kadri Veselit

Në këtë cilën vlerëson të arriturat e shënuara në Kosovë 20 vjet pas lufte. Kjo letër e Shauble vjen pas asaj që Veseli i ka dërguar atij, lidhur me nismën e tij për Tribunalin ndërkombëtar për gjenocidin serb. Ai thekson se Gjermania ndjen përgjegjësi angazhimin e tij për Kosovën, për të siguruar paqe dhe stabiltetin për të ardhmen e saj dhe te rajonit.

Presidenti i Bundestagut thekson se Gjermania po ashtu bashkëndjejnë me dhimbjen për viktimat e luftës në Kosovë dhe thekson se ato janë një përkujtim për Evropën në angazhimin për paqe dhe dialog në Ballkan.

Shauble në letër thekson se komisionet parlamentare të Bundestagurt gjerman janë njoftuar me letrën e Veselit dhe se do të trajtohen nga secili komision, ai për Politikë të Jashtme, Komisioni për të Drejtat e Njeriut si dhe nga Komisioni i Mbrojtjes. Letra e Gjermanisë është momenti i dytë, pas Kongrësit Amerikan që mbajti një sesion për luftën në Kosovë.

Më poshtë letra që presidenti Wolfgang Shauble i ka dërguar Veselit:/21Media