SHBA dhe aleatët gati për të përballuar çdo kërcënim ndaj NATO-s

Sekretari amerikan i Shtetit, Antony Blinken, i cili është në një vizitë zyrtare në Lituani, thotë se Rusia ka kërkuar të minojë demokracinë e Lituanisë dhe të mbjellë polarizimin me sulme kibernetike dhe dezinformata.

Ai gjithashtu thotë se SHBA dhe vendi i tij pritës janë të bashkuar në vendosmërinë tonë për të qëndruar me Ukrainën, pasi pushtimi rus arrin në ditën e tij të 12-të të konfliktit.

”Shtetet e Bashkuara po forconin “mbrojtjen tonë të përbashkët, kështu që SHBA dhe aleatët janë të gatshëm të përballojnë çdo kërcënim duke përfshirë dërgimin e 7,000 forcave të tjera amerikane në Evropë dhe ripozicionimin e të tjerëve për të forcuar krahun lindor të NATO-s”, tha ai./21Media 

Back to top button