"SHBA refuzojnë të jenë pjesë e një "manipulimi" parazgjedhor"

“SHBA refuzojnë të jenë pjesë e një “manipulimi” parazgjedhor”

Ambasada e SHBA-së në Bosnjë ka hedhur poshtë akuzat e udhëheqësve nacionalistë serbë se Shtetet e Bashkuara kanë kërkuar të ndërhyjnë në zgjedhjet e përgjithshme të muajit të ardhshëm.

Ambasada tha në një deklaratë të enjten se “Shtetet e Bashkuara nuk po ndërhyjnë në procesin zgjedhor dhe ne kundërshtojmë fuqimisht akuzat e tilla të tmerrshme”.

Ambasada thotë se “ne nuk e mbështesim një kandidat apo një parti mbi tjetrën”. Deklarata gjithashtu thotë se SHBA refuzojnë të jenë pjesë e një “manipulimi” parazgjedhor.

Presidenti pro-rus serb i Bosnjës Milorad Dodik ka akuzuar Shtetet e Bashkuara dhe Britaninë për të mbështetur kundërshtarët e tij dhe duke kërkuar të ndikojë në rezultatin e votimit të 7 tetorit.

Ai tha të enjten se të dy vendet kanë siguruar miliona euro për të financuar grupe të ndryshme opozitare në territorin serb të Bosnjës.