Apostolova: Të respektohet vendimi i Gjykatës Kushtetuese
Cramon: Nuk ka alternativë tjetër përveç pranimit të vendimit

Pas publikimit të vendimit të Gjykatës Kushtetuese për dekretin e presidentit, kanë pasur reagime nga përfaqësuesit ndërkombëtarë të cilët kanë bërë thirrje për zbatimin e vendimit të Kushtetueses nga të gjithë përfaqësuesit institucioneve dhe të partive politike.