Pesë shenjat që tregojnë se keni probleme me zemrën

Pesë shenjat që tregojnë se keni probleme me zemrën

Burrat dhe gratë janë të ekspozuar në mënyrë të barabartë ndaj sëmundjeve të zemrës, por shkaqet e sëmundjes mund të ndryshojnë.

Në disa raste, sëmundja shkaktohet nga një mënyrë jetese, ndërsa disa janë të trashëguara gjenetikisht. Më poshtë keni disa simptoma që kanë nevojë për vëmendje dhe të cilat përhapen deri në shpatull.

Shumica e njerëzve përjetojnë dhimbje në dorën e majtë, ndërsa dhimbja e grave përhapet në të dyja duart. Disa gra gjithashtu pretendojnë se kanë dhimbje të forta në bërryl para se të kenë pësuar një atak në zemër.

Kjo ndodh sepse dhimbja udhëton nga zemra drejt palcës kurrizore me të cilën lidhen shumë nerva dhe kjo ngatërron trurin që arrin në përfundimin se dhimbja vjen nga një pjesë e krahut, megjithëse nuk është kështu.

Kollitja e vazhdueshme

Mungesa e oreksit dhe të përziera

Rritja e nivelit të ankthit

Humbja e vetëdijes

Zbehja e lëkurës