Shikimi i ndeshjeve të futbollit ndikon në shëndetin e njeriut

Shikimi i ndeshjeve të futbollit ndikon në shëndetin e njeriut

Pëllëmbët e djersitura, zemërimi e rritja e pulsit të zemrës janë disa prej gjërave që shikuesit e futbollit më së shpeshti i përjetojnë,  mirëpo kjo e fundit përmes eksperimenteve të ndryshme nga shkenctarët, shpie në “stres pozitiv” – pra rezultat i njëjtë që arrihet gjatë një sesioni ushtrimor kardio.

Pra, ata kanë konstatuar se shikimi i futbollit mund të ketë përfitim pozitiv në shëndet, sidomos kur ekipi i preferuar fiton, fansave të atij ekipi iu zvogëlohet shtypja e gjakut dhe kjo ka efekt pozitiv në disponim për të paktën 24 orë pas fitores./21Media