Divorci ndikon shumë negativisht te fëmijët

Divorci ndikon shumë negativisht te fëmijët

Martesat mbarojnë aq shpesh në botë sa që ekziston edhe një Rekord Guinness për shkallën më të lartë të divorcit. Nuk mund t’i injorojni problemet për fëmijët që mund të shfaqen gjatë një divorci.

Prindërit gabojnë shumë gjatë kohës kur janë të divorcuar dhe ato ndikojnë shumë te femijët, shkruan rtv21.tv

Së pari kur vendosni të divorcoheni ju mendoni se fëmija është i rritur dhe do ju kuptojë plotësisht. Por kjo nuk është e vërtetë. Ju jeni përgjegjës për ta dhe duhet t’u siguroni atyre një siguri dhe besim se gjithçka do të jetë mirë. Mos e ngarkoni fëmijën tuaj me problemet tuaja.

Ju do e detyroni fëmijën tuaj të zgjedhë. Mos e detyroni fëmijën tuaj të zgjedhë midis prindërve. Kjo ka të bëjë edhe me vendbanimin dhe pyetjen se me kë duan të qëndrojnë. Kjo e bën fëmijën të ndjehet sikur po tradhton një nga ju. Duke zgjedhur njërin prind, ata mendojnë se po lëndojnë tjetrin pa dashur.

Fëmija juaj do të ndihet fajtor për divorcin e prindërve të tyre. Prandaj, është e rëndësishme t’i shpjegoni fëmijës që ata nuk janë fajtorë në këtë situatë. Ata nuk duhet të mendojnë se nuk i plotësuan pritjet e prindërve të tyre dhe se një nga veprat e tyre të këqia çoi në divorcin tënd. U thoni atyre pa pushim se i doni.

Ju mendoni se fëmija juaj nuk e kupton situatën Por ata shohin, dëgjojnë dhe vërejnë gjithçka. Prandaj, është e rëndësishme që ju dhe partneri juaj të silleni pa agresion dhe armiqësi ndaj njëri-tjetrit në prani të tyre. Mundohuni të zgjidhni të gjitha çështjet tuaja në mënyrë private./21Media