10% aksioneve shiten për 500 milionë dollarë

10% aksioneve shiten për 500 milionë dollarë

Manchester City ka shitur 10 % të aksioneve te një fond investimi nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës, për një shifër prej 500 milionë dollarësh. Kompania që i ka blerë këto aksione është Silver Lake, një kompani që do të zhvillojë edhe më tej brandin e klubit kampion në fuqi të Anglisë, vlera e të cilit kap rreth 4.8 miliardë dollarë.

Ne dhe Silver Lake ndajmë bindjen e fortë se ekzistojnë mundësi të shumta për të zhvilluar brandin tonë në sport dhe teknologji”, deklaroi presidenti i City Football Group, Khaldoon Al Mubarak.

Përveç Manchester City-t, City Football Group kontrollon edhe klube si New York City FC, Melbourne City, Yokohama Marinos, Torque, Girona dhe Sichuan Jiuniu.