​Shkencëtarët zbulojnë lidhjen midis çekuilibrit të trurit dhe sindromës së lodhjes kronike

Shkencëtarët kanë zbuluar prova bindëse për anomalitë në tru dhe në sistemin imunitar të pacientëve me sindromën e lodhjes kronike (CFS), e njohur gjithashtu si encefalomieliti mialgjik (ME).

Gjetjet, në një nga hetimet më rigoroze deri më sot, fillojnë të ndriçojnë bazën biologjike për sëmundjen që mund të shkaktojë lodhje. Studimi është i pari që demonstron një lidhje midis çekuilibrave në aktivitetin e trurit dhe ndjenjave të lodhjes, dhe sugjeron se këto ndryshime mund të shkaktohen nga anomalitë në sistemin imunitar, shkruan The Guardian.

Studimi përfshiu vetëm 17 pacientë dhe gjetjet duhet të konfirmohen në një grup më të madh përpara se të mund të pretendohen si një udhërrëfyes drejt trajtimeve të reja

Back to top button