Shkencëtarët besojnë se tani kanë gjetur se çfarë i bën gishtat dhe nyjat tona të kërcasin

Shkencëtarët besojnë se tani kanë gjetur se çfarë i bën gishtat dhe nyjat tona të kërcasin

Një studim i ri tregon se kjo ka të bëjë me shumë flluska të vogla që ndodhen brenda duarve tona.

Shkencëtarët nga Universiteti Stanford nga Kalifornia përdorën një model matematikor për të zbuluar se si ndodh procesi.

Flluskat kolapsore krijojnë valë zanore që krijojnë tingullin e plasaritjes.

Studimi është publikuar në Scientific Reports, pjesë e Nature Publishing Group.