Dy fëmijë kanë vdekur si pasojë e lojës

Dy fëmijë kanë vdekur si pasojë e lojës

Mësuesit në Britani janë duke i paralajmëruar prindërit që një “lojë vetëvrasëse” që quhet “Momo” është duke u promovuar në videot e filmave të animuar “Peppa Pig” dhe “Fortnite” në kanalin Youtube.

Parents have been told the creepy images and clips appear in the middle of YouTube videos of Peppa Pig (pictured) and Fortnite

Videos of computer game Forntite, hugely popular among children, are also being targeted by the Momo challenge

Shkollat në Britani po aludojnë që fëmijët janë si pikë synim i disa fotografive të çuditshme me pamje shqetësuese të disa personazheve që po shpërndahen në videot në këtë kanal, transmeton rtv21.tv

“Sfida Momo”, e cila është e lidhur me vdekjen e dy fëmijëve, motivon të rinjtë të lëndojnë vetën dhe në disa raste edhe të bëjnë vetëvrasje.

Shkollat kanë treguar që shumë prindër i kanë kontaktuar ato pasi që janë të shqetësuar në lidhje me këtë sfidë. Ata thonë që këto pamje shfaqen në mes të videove që fëmijët shikojnë në filmat e animuar si “Peppa Pig” ose loja kompjuterike “Fortnite”.

Schools across Britain say children are being targeted by creepy images and clips of the disturbing character (pictured) on the video sharing website

Përveç këtyre pamjeve që shfaqen në këta filma të animuar, një video tjetër e emëruar “MoMo” është duke u bërë virale, e cila shfaq një maske të bardhë që inkurajon fëmijët të bëjnë gjëra të rrezikshme pa i treguar prindërve të tyre./21Media