Qeveria e Maqedonisë Veriore vendosi sot të zgjasë "shtetrrethimin" nga ora 20.00 deri në 05 të mëngjesit për një javë tjetër dhe të ndalojë punen e objekteve hoteliere, dyqanet e basteve dhe klubet e fitnesit.

Qeveria e Maqedonisë Veriore vendosi sot të zgjasë “shtetrrethimin” nga ora 20.00 deri në 05 të mëngjesit për një javë tjetër dhe të ndalojë punen e objekteve hoteliere, dyqanet e basteve dhe klubet e fitnesit.

Sipas deklaratës, Qeveria ka marrë një vendim për të zgjatur kufizimin e lëvizjes dhe kufizime të tjera dhe masat e mbrojtjes personale për të parandaluar përhapjen e Covid-19, qe skadoi sot, e qe vazhdon deri në 27 Prill.

Ky vendim lejon organizimin e seminareve, trajnimeve dhe konferencave të organizuara nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës për personelin mësimdhënës, si dhe mbajtjen e garave sportive pioniere, kadete dhe rinore, por pa praninë e audiencës dhe në përputhje me protokollet dhe testimin e PCR .

Një ndalim i lëvizjes së qytetarëve të Maqedonisë Veriore gjatë natës, për të parandaluar përhapjen e Cobid-19, u zbatua nga 10 mars dhe u zgjat dy herë – më 21 mars dhe 5 Prill.

Vendimi i fundit i qeverisë, përveç zgjatjes së shtetrrethimit, futi një ndalim në kafene, restorante, bare, klube, libralidhës dhe kazino për të pritur mysafirë. Objektet e hotelierisë mund të shesin ushqim përmes sporteleve ose përmes dërgesave, dhe blerësit dhe kazinotë mund të marrin pagesa “mbi banak”.

Në atë kohë, puna e gjimnazeve, klubeve të fitnesit, sallave sportive, si dhe organizimi dhe pjesëmarrja në seminare, kurse dhe të gjitha llojet e konferencave ishin të ndaluara.