Një burrë kanadez është akuzuar për vozitje të rrezikshme se gjoja ishte në gjumë ndërsa makina e tij vetë-drejtuese “Tesla” arriti më shumë se 150 km/orë.

Policia tha që shoferi dhe pasagjeri ishin të mbështjellur plotësisht dhe me sa duket ishin në gjumë kur u njoftuan për incidentin në Alberta.

Kur policia ndezi dritat e urgjencës dhe automjetet e tjera u larguan nga rruga, Tesla Model S e rriti shpejtësinë.

Shoferi 20-vjeçar pritet të gjykohet në dhjetor, transmeton rtv21.tv.

Ai fillimisht ishte akuzuar për shpejtësi por më pas u akuzua për ngasje të rrezikshme se gjoja ishte në gjumë.

Incidenti ndodhi afër Ponoka, rreth 100 km në jug të Edmonton, në korrik.

Makinat “Tesla” aktualisht operojnë në një autopilot të nivelit dy, i cili kërkon që shoferi të mbetet vigjilent dhe i gatshëm për të vepruar, me duar në timon.

Themeluesi i Tesla-s, Elon Musk ka thënë se pret që automjetet e tij të jenë plotësisht autonome, me pak input të shoferit të nevojshëm, deri në fund të vitit.

Sidoqoftë, ai shtoi se kishte “shumë probleme të vogla” që do të duhej të zgjidheshin përmes testimeve në botën reale./21Media