Në raportin e fundit për azilkërkuesit në Bashkimin Europian, Shqipëria vazhdon të jetë në vendet më të larta për azilantët.

Sipas Eurostat, numri i azilkërkuese u rrit me 4 për qind në vitet 2018-2019.

Madje Shqipëria një ndër dhjetë vendet me numrin më të lartë të azilkërkuesve.

Megjithatë saktësohet se numri i shqiptarëve që kërkuan azil në krahasim me vendet e tjera ishte i papërfillshëm.

Në vend të parë vazhdojnë të qëndrojnë shtetasit nga Siria, Afganistani dhe Venezuela./oranews