Kosova dhe Shqipëria thirrje shqiptarëve të Luginës të votojnë masivisht

Kosova dhe Shqipëria thirrje shqiptarëve të Luginës të votojnë masivisht

Nuk është vetëm çështja e të zhdukurve gjatë luftës që kërkon zgjidhje në dialogun Kosovë – Serbi.  Edhe shqiptarët e Luginës së Preshevës kanë kërkuar shpesh që statusi i tyre të përfshihet në bisedimet Kosovë – Serbi. Por, shqiptarët e Luginës së Preshevës bënë një hap përpara. Me listë të përbashkët marrin pjesë në zgjedhjet parlamentare në Serbi që mbahen nesër. Debat ngjalli edhe organizimi i këtyre zgjedhjeve në territorin e Kosovës.