Shtëpia e Operës Mbretërore do të shesë një portret të David Hockney të ish shefit të saj në një përpjekje për të mbledhur para për të mbuluar një mungesë të shkaktuar nga pandemia.

Piktura e David Webster do të dalë në ankand këtë muaj dhe pritet të arrijë deri në 18 milionë funta, transmeton rtv21.tv.

Shefi ekzekutiv aktual, Alex Beard tha se ishte “thirrje e ashpër” për të shitur fotografinë, por nuk kishte asnjë alternativë që organizata të mbijetonte.

“Ne duhet të përballemi me situatën në të cilën jemi … dhe ta kalojmë këtë,” tha ai.

Vendi i Londrës, shtëpia e operës ndërkombëtare dhe Baletit Mbretëror, është punëdhënësi më i madh i arteve në Mbretërinë e Bashkuar.

Shitja e portretit Hockney është pjesë e një plani katërplanësh për të ndihmuar vendin. Do të ketë gjithashtu teprica të konsiderueshme dhe një thirrje për mbledhjen e fondeve për donacione publike.

Përveç kësaj, teatri i operas ka aplikuar për një hua në fondin e qeverisë për rimëkëmbjen e kulturës./21Media