Imagjinoni të keni një performancë kaq tërheqëse që audienca juaj është aq e mahnitur dhe e magjepsur sa që nuk mund të lëviz fare. Është ëndrra e çdo muzikanti profesional! Epo, muzikantët morën një shije të vogël nga ajo ndjenjë dhe u hoqën qafe nga “ndryshku” i karantinës duke performuar në rihapjen e shtëpisë së famshme të operës së famshme në Barcelonë Gran Teatre del Liceu të hënën më 22 qershor.

Kjo ishte shfaqja e parë në shtëpinë e operës pasi masat e bllokimit të koronavirusit filluan të lehtësohen në Spanjë. Drejtuesi i ngjarjes që përfshiu një shfaqje nga kuarteti i vargjeve quartet UceLi ishte artisti konceptual Eugenio Ampudia. Kuarteti performoi “Crisantemi” të Puccini.

Ampudia zbuloi se marrja e 2,292 bimëve ishte e ndërlikuar sepse kishin nevojë për 500 bimë me lartësi minimale 1.5 metra, 1200 bimë me lartësi minimale 1 metër ndërsa pjesa tjetër duhej të kishte një lartësi minimale 60 centimetra, transmeton rtv21.tv.

“Ne donim që bimët të ishin nga dyqanet lokale, në mënyrë që ta mbanin projektin të qëndrueshëm. Për këtë, ne kemi punuar me Flores Navarro, i cili siguroi të gjitha bimët. I gjithë ekipi i tyre bashkëpunoi me projektin, duke siguruar gjithashtu logjistikë dhe transport”.

Edhe pse nuk kishte ndonjë dashamirës të muzikës në mes bimëve fshiheshin, spektatorët që mund të vëzhgonin tërë ngjarjen, “Concierto para el bioceno”, përmes rrjedhës së drejtpërdrejtë nga komoditeti i shtëpive të tyre.

Shtëpia e operës e quajti shfaqjen një akt shumë simbolik që mbron vlerën e artit, muzikës dhe natyrës, si një letër hyrje për kthimin e aktiviteteve./21Media