Shteti i parë që ndalon TikTok-un në pajisjet personale

Montana do të bëhet shteti i parë amerikan që ndalon gjigantin mediatik në pronësi kineze TikTok nga pajisjet personale.

Guvernatori Greg Gianforte nënshkroi ndalimin në ligj të mërkurën. Ai pritet të hyjë në fuqi më 1 janar.

Platforma e ndarjes së videove thotë se ndalimi “shkel të drejtat e Amendamentit të Parë të popullit të Montanës”.

TikTok është vënë nën shqyrtim nga autoritetet në mbarë botën për shqetësimet se të
dhënat mund t’i kalojnë qeverisë kineze.

Z. Gianforte, një republikan, u tha ligjvënësve se një ndalim më i gjerë do të çonte në “prioritetin tonë të përbashkët për të mbrojtur banorët e Montanës nga mbikëqyrja e Partisë Komuniste Kineze”.

TikTok tha në një deklaratë se është përdorur nga “qindra mijëra njerëz” në Montana.

“Ne duam të sigurojmë banorët e Montanës se ata mund të vazhdojnë të përdorin TikTok për t’u shprehur, për të fituar jetesën dhe për të gjetur komunitetin ndërsa ne vazhdojmë të punojmë për të mbrojtur të drejtat e përdoruesve tanë brenda dhe jashtë Montanës,” shtoi ai.

TikTok pritet të kundërshtojë legjislacionin në gjykata./21Media

Back to top button