Si të mbrohemi nga tërmetet

Si të mbrohemi nga tërmetet

Tërmetet mund të godasin në çdo kohë dhe kudo. Mbroni veten dhe familjen tuaj duke pasur një plan gatishmërie për çdo të papritur.

Tërmetet ndodhin për shkak të lëvizjes së pllakave tektonike, lëvizjes së kores së tokës apo shpërthimeve shumë të mëdha që lëshojnë shumë energji, dhe si pasojë ndodhë lëkundja e tokës e njohur si tërmet.Tërmetet nuk mund të parashikohen, por mund të mësojmë se si të mbrohemi prej tyre.

Nga intensiteti i tërmetit varen edhe efektet shkatërruese të sipërfaqes së tokës. Më së shpeshti matet me shkallët Merkalievit nga 12 shkallë.

Në videon e mëposhtme do shihni një sërë modelesh të një shtrati që mbron njerëzit nga një tërmet i fuqishëm . Në momentin kur sensorët ndjejnë lëkundjet e tokës dysheku bie në një dhomë të mbuluar me kapak mbrojtës./21Media