Mënyra se si tua lehtësoni shqetësimet fëmijëve kur iu dalin dhëmbët e parë

Mënyra se si tua lehtësoni shqetësimet fëmijëve kur iu dalin dhëmbët e parë

Stomatologia Mirjeta Berisha, ka folur edhe rreth shqetësimeve që paraqiten gjatë daljes së dhëmbëve, ku shoqërohen  me temperaturë, mosmarrje e ushqimit enjëtje e të tjera. Berisha ka treguar metodat se si tua lehtësoni shqetësimet fëmijëve. ”Me një gazë sterile të lagur me ujë e fërkojnë pjesën e mishrave të dhëmbëve të cilët ndihmojnë që të qetësojnë atë shqetësimin e fëmiut dhe ndihmojnë edhe daljen njëkohësisht.”, ka thënë ajo. në programin e mëngjesit në RTV21.

Poashtu ka shtuar se fëmijët duhet të mësohen ta vizitojnë stomatologun qysh nga mosha 3 vjeçare./21Media