Moda është një nga industritë më ndotëse në botë. Por, një qytet i vogël në Itali i quajtur Prato ka ndërtuar fatin e tij në transformimin e mbetjeve të vjetra në rroba të reja, veçanërisht rroba të thurura dhe leshi, transmeton rtv21.tv.

Shumica prej rrobave janë të reciklueshme, disaprej tyre dërgohen në këtë kompani, e cila merret me klasifikimin dhe përpunimin e tyre./21Media