Familja Sylejmani pret rendimente rreth 50 tonë domate

Familja Sylejmani pret rendimente rreth 50 tonë domate

Në fshatin Konjuh të Lipjanit shumica e banoreve jetojnë nga bujqësia dhe perimtaria. Kultivimi i pemëve dhe perimeve në serra, edhe pse është më i kushtueshëm, po rezulton i leverdishëm për fermerët, pasi kërkesat për kultura të freskëta bujqësore dhe jashtë sezonit po vjen gjithnjë e në rritje. Vetëm nga serrat familja Sylejmani pret rendimente 45 mijë tone domate dhe 40 mije me speca.(Teksti-Bahtir CAKOLLI, kamera- Sahit TROSHUPA)./21Media