Rënia e flokëve ndodh vet. Prandaj ju duhet ta gjeni mënyrën e duhur për t’i trajtuar ato. Frizerët listojnë disa këshilla që do t’ju ndihmojnë:

-Mungesa e vitaminave në dietën tuaj mund të çojë në rënien e flokëve,

-Mos përdorni maska termike për flokët (posaçërisht ato që janë me spec dhe mustard),

-Forconi rrënjën e flokut me tonik special, vajra dhe ampula që ndihmojnë në luftimin e humbjes së flokëve. Një shampo kundër humbjes së flokëve nuk do të ndihmojë – nuk mund të depërtojë në lëkurën në kokë dhe të ndikojë në rrënjët,

-Masazhoni lëkurën e kokës dhe qafës. Ndikon në qarkullimin e gjakut dhe ndikon pozitivisht në rritjen e flokëve./21Media