Mos kujdesi gjatë verës rrit nivelin e stresit në trupin tuaj

Mos kujdesi gjatë verës rrit nivelin e stresit në trupin tuaj

Temperaturat e larta ndikojnë shumë në stresin tuaj, përveq plazhit kemi edhe shumë mënyra tjera se si ta largojmë stresin. Nëse ju përmbaheni këtyre këshillave, ju do ta vëreni ndryshimin në trupin tuaj.

Të qëndroni sa më larg çokollatave dhe të hamë sa më shumë fruta.

Të bëni shëtitje në plazh apo kudo tjetër : 30 minuta ecje në ditë. Ecja ndikon pozitivisht në stresin tuaj.

Provoni të bëni joga: Ushtrimet e relaksit ju bëjnë gjithmonë të mbani larg stresin.

Eksploroni natyrën: Shëtitjet me varkë dhe eksplorimi i natyrës është një tjetër mënyrë për të reduktuar stresin. Lexoni gjatë qëndrimit në rërë: Mbani gjithmonë një libër pranë teksa pushoni pranë detit.

Ekspertët e ISHP-së thonë po ashtu, ruajta e qetësisë, qëndrimi aktivë, kujdesi për trupin qëndrimi i fokusuar tek e tashmja, fikja e pajisjeve elektronike dhe fokusimi te personat e dashur, kryerja e aktivitete që ju pëlqejnë janë mënyra për menaxhimin e stresit gjatë stinës së verës.