Parandalimi dhe trajtimi i erës së keqe të gojës

Parandalimi dhe trajtimi i erës së keqe të gojës

Mjekët stomatologë thonë se është shumë e lehtë për të përmirësuar frymën tuaj dhe për të mbajtur dhëmbët dhe mishrat e shëndetshëm në të njëjtën kohë.

Ata rekomandojnë disa hapa për të evituar erën e keqe të gojës dhe mbajtjen e higjienës orale:

Lani dhëmbët të paktën dy herë në ditë

Përveç dhëmbëve, pastroni gjuhën

Pastroni shpesh dhëmbët me pe

Shpërlajeni gojën pas çdo ushqimi

Shmangni ushqimet si qepa dhe hudhra

Hani ushqime me përmbajtje të lartë fibrash

Shmangni ushqimet me sheqer

Shmangni kafen dhe alkoolin

Hani ushqime që përmbajnë vitaminën D.