Një trajnere personale australiane ka zbuluar disa zakone për të gjithë ata që përpiqen të humbin peshë.

Sophie Allen, 30 vjeçe nga Sidnei, tha se ka disa gjëra për të cilat ajo betohet për të mbajtur peshën e saj dhe muskujt në formë, ndërsa ju mund të ndiqni disa prej tyre.

“Gjëja e parë që duhet të bëni është të hani më pak se sa digjen brenda një dite”, shpjegoi Sophie në Instagram. Ajo zakonisht ha diku midis 1,500 dhe 2,000 kalori në ditë.

Ajo zakonisht e mbush ditën e saj me shumë proteina, perime me gjethe jeshile, fruta dhe karbohidrate komplekse si patatja e ëmbël.

Gjëja e dytë që tha se ju duhet të bëni absolutisht është të lëvizni trupin tuaj më shumë dhe në mënyrë të vazhdueshme.

Ndërsa, Sophie nuk funksionon shtatë ditë në javë, ajo sqaroi se synon të bëjë 10,000 hapa në ditë dhe nuk pushon derisa të ketë arritur objektivat e saj.

Së treti, Sophie shpjegoi se ndjekja e përparimit tuaj është absolutisht e rëndësishme për suksesin e qëndrueshëm në humbjen e peshës, por nuk duhet të përdorni vetëm peshore për ta bërë këtë.

Sophie tha që ju duhet të kuptoni se ‘kërkon kohë’ për të ndryshuar trupin tuaj, dhe kështu që nuk duhet të prisni që gjërat të ndryshojnë brenda natës, brenda një jave apo edhe dy javë.

Këshillat përfundimtare të Sophie përfshijnë ngrënien e ushqimeve që ju do të rrisni energji, ngopje më të madhe dhe shëndet të përgjithshëm të përmirësuar.

Ajo përpiqet të sigurojë që çdo vakt të ketë të paktën sallatë ose perime dhe i kufizon ushqimet e përpunuara në vetëm dy herë në javë.

“Flini shumë dhe sigurohuni që është me cilësi të lartë”, shtoi Sophie.

Ajo synon mes shtatë dhe nëntë orë dhe nuk pi alkool shumë shpesh – pasi kjo rrezikon jashtëzakonisht gjumin tuaj./21Media