Kjo është receta e thjesht

Kjo është receta e thjesht

Nuk ju duhet asgjë më shumë se sa domatet dhe disa gjethe borziloku. Me kaq pak përbërës, do keni gjatë vjeshtës, domatet me shijen e mirë të verës.

Përbërësit për një vazo 1 lt:

Domate 700 gr
Borzilok

Përgatitja:

Vendosni një enë me ujë për të zier. Fusni në të domatet dhe lërini për pak, aq sa duhet që të hiqni lëkurën. Pastrojini dhe hidhini në një vazo qelqi me disa gjethe borziloku të pastruara mirë. Vazon duhet ta mbushni plotë, që të mos marrë ajër.

Mbylleni vazon mirë dhe lëreni përmbysë për 40 minuta. Ruajini enët e qelqit në një vend të erët dhe përdorini sa herë ju duhen. Pasi të hapen domatet duhet të qendrojnë në frigorifer./living