Qeni është pothuajse kafsha më e preferuar shtëpiake e të gjithë njerëzve. Andaj, si duket nuk thonë kot se qeni është miku më besnik i njeriut

Qeni është pothuajse kafsha më e preferuar shtëpiake e të gjithë njerëzve. Andaj, si duket nuk thonë kot se qeni është miku më besnik i njeriut

Por të mbash qenin në shtëpi nuk është dhe aq e lehtë e lëre më nëse gjatë stinës së verës planifikon të shkosh në pushime me të.

Pasiqë nuk mund të komunikojmë me kafshët, duhet patjetër të përcjellim sinjalet që ata na japin gjatë lëvizjeve të tyre në mënyrë që të veprojmë shpejt sa herë që të jetë nevoja. Kujdesi ynë për kafshën fillon me një përkujdesje të thjeshtë, duke mos I lënë të mbyllura në ambiente të mbyllura, të paajrosura dhe ku depërtojnë rrezet e diellit. Dielli është faktori kryesor i shfaqjes së disa patologjive të veçanta tek macet dhe qentë, të cilat duhet t’i parandalojmë, ose t’i kurojmë ato, sipas rastit.

Në vijim, iu paraqesim disa këshilla se si të kujdeseni sa më mirë për mikun tuaj besnik kur planifikoni të udhëtoni me të.

Pastërtia dhe bindja e bëjnë më të shoqërueshëm

Është fakt që nëse qeni juaj është i pastër, i bindur dhe i shëndetshëm, ai do të pranohet shumë më lehtë pa marrë parasysh se ku udhëtoni ju – rreth bllokut ose në të gjithë vendin. Pra, sigurohuni që të shokun tuaj të mbuluar me qime për sukses gjatë gjithë verës ta mbani të lagur, të krehur, të ushqyer dhe të mirë-socializuar.

Kujdes si ecni me të

Kur jeni jashtë shëtitjes me qenin tuaj këtë verë, veçanërisht nëse vizitoni zona të populluara, përdorni një treshe të sheshtë katër ose gjashtë këmbë në vend të një zinxhiri të hollë dhe bashkëngjitni atë me një parzmore, jo një jakë. Kjo do t’ju lejojë të kontrolloni në mënyrë të sigurtë qenin tuaj të përzemërt në rast se ai sheh apo reagon ndajë dukurive në ambientin e hapur.