Moti i ndryshueshëm, andaj duhet të keni kujdes

Moti i ndryshueshëm, andaj duhet të keni kujdes

Vendi ynë po kalon në një mot vështirë të parashikueshëm, andaj është me rëndësi që të dini si të kujdeseni për shëndetin tuaj. Moti është i ndryshueshëm, herë diell e herë shi.

Pushoni

Nëse zgjoheni në mëngjes të lodhur, ka mundësi që gjumi që bëni nuk është cilësor. Tentoni t’i bëni 7-8 orë gjumë në këtë kohë së paku, kjo ndikon në forcimin e sistemit imunitar dhe largon mbetjet e padëshiruara nga organizimi.

Konsumoni lëngje

Mënyra më e mirë për ta filluar mëngjesin është me lëngje të freskëta dhe vitamin C. Ndikojnë në sistemin imunitar dhe në shëndetin tuaj. Preferohet që të pini shumë ujë, në mënyrë që ta mbroni trupin tuaj nga sëmundjet apo infeksionet.

Pastroni ajrin

Mënyrë tjetër është edhe freskimi i ajrit në dhomën ku rrini ose flini. Ajrosja gjithnjë është e mirëseardhur për largimin e pluhurit./21Media