Një nga simptomat kryesore të sëmundjes së Parkinsonit është ngurtësia e muskujve

Një nga simptomat kryesore të sëmundjes së Parkinsonit është ngurtësia e muskujve

Sëmundja e Parkinsonit ka disa simptoma që mund të çojnë në komplikime të mëtejshme, duke përfshirë demencën.

Gjendja shkakton një përkeqësim gradual në sistemin nervor, i cili mund të shkaktojë kushte të tjera, të tilla si demenca. Kjo simptomë është një shenjë e zakonshme se ju jeni të prekur nga gjendja.

Një nga simptomat kryesore të sëmundjes së Parkinsonit është ngurtësia e muskujve, sipas UK Parkinson, një organizatë që përfaqëson njerëzit e prekur nga gjendja.

“Ngurtësia mund të ndalojë muskujt që të relaksohen”, thotë UK Parkinson në faqen e saj të internetit.

Njerëzit e tillë nuk mund të jetë në gjendje të lëkundin krahët kur ata ecin, pasi muskujt e tyre janë shumë të ngushtë. Disa njerëz me Parkinson kanë probleme të kthehen, duke u ulur në karrige dhe duke u kthyer në shtrat.

NHS shton se kjo është një simptomë “kryesore” e Parkinsonit që mund të shkaktojë dhimbje të dhimbshme të muskujve dhe të bëjë shprehjet e fytyrës të vështira.

Lëvizjet e ngadalta janë simptomë e diagnostikuar kur lëvizja është shumë më e ngadalshme se normalja.

NHS thotë se kjo mund të rezultojë në një “ecje të veçantë dhe të ngadaltë, me hapa shumë të vegjël”.

Simptomat tjera të gjendjes përfshijnë probleme me urinim, kapsllëk, probleme të ereksionit, marramendje, djersitje të tepruar.

Nëse mendoni se jeni të prekur nga gjendja, duhet të vizitoni mjekun.